Påskdessert med choklad

Publicerat:
2017-04-07Ingredienser
Chokladmousse
- 120gäggula
- 1ägg
- 60gStrösocker
- 20gvatten
- 180gmörk choklad
- 2gelatinblad
- 600ggrädde
Mjölkchokladkräm
- 100gmjölk
- 100gvispgrädde
- 50gäggula
- 20gströsocker
- ½gelatinblad
- 180gmjölkchoklad
Chokladsmulor
- 65gsmör
- 50gmjöl
- 12gmaizena
- 12gkakao
- 40gmandelmjöl
- 2gflingsalt
- 65gströsocker
Chokladbrowniebotten
- 125gsmält smör
- 110gmörk choklad
- 100gägg
- 110gströsocker
- 35gvetemjöl
- 2gsalt
Så lagar du
Chokladmousse
1. Lägg gelatinbladen i iskallt vatten.
2. Vispa ägg och äggula fluffigt. Koka strösockret med vattnet till 120 grader och häll den ner i den uppvispade äggblandningen.
3. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält gelatinet och vänd ner det i äggblandningen. Smält chokladen till 55 grader och vänd ner den. Vispa vispgrädden lätt och blanda i den. Frys moussen i en hög form eller i ett bläck.
Mjölkchokladkräm
1. Börja med att blötlägga gelatinet i kallt vatten. Koka vispgrädden med mjölken.
2. Blanda ihop äggula och strösocker häll i den kokande gräddblandningen. Sjud smeten under konstant omrörning till 83 grader. Tillsätt gelatinet och sila smeten över chokladen.
3. Mixa krämen slätt och låt den vila några timmar i kylen tills den stelnat.
Chokladsmulor
1. Blanda alla ingredienserna och grädda dem på 160 grader ca 10–12 minuter i varmluftsugn.
Chokladbrowniebotten
1. Rör samman strösocker och ägg, det ska inte vispas. Smält smöret med chokladen.
2. Rör försiktigt ner chokladen i äggblandningen avsluta med de torra ingredienserna.
3. Baka smeten på ett bakplåtspapper i en ugnsform på 200 grader i 10–12 minuter i varmluftsugn.
4. Dekorera med färska hallon.