Passionerad apelsindessert med goda smulor

Publicerat:
2017-02-23Tillagningstid:
Lättgjort och gott med friska smaker från vinterns frukter. Smuldegen kan göras i förväg, den ska kallna ordentligt.
Ingredienser
4portioner
Smuldeg
- 0,75dlvetemjöl
- 0,75dlhavregryn
- 2mskfarinsocker
- 50gsmör
- 2mskhackade nötter eller mandel
Fyllning
- 250gmascarpone
- 2dlcrème fraiche
- 2-3mskflorsocker
- 2apelsiner
- 3passionsfrukter
Så lagar du
1. Smuldeg: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg vetemjöl, havregryn, socker och nötter i en skål. Finfördela smöret i detta till en smulig massa.
2. Fördela smuldegen i en bakpapperklädd form. Grädda i nedre delen av ugnen 8–10 minuter, passa så det inte bränner. Låt kallna.
3. Rör samman mascarpone och crème fraiche, smaksätt med socker. Skala apelsinerna med vass kniv så alla hinnor försvinner, skiva dem och dela skivorna i kvartar.
4. Bottna en form med hälften av ostcremen. Lägg apelsinbitarna ovanpå och bred över resten av cremen. Gröp ur passionsfrukterna överst och toppa med smulad kakdeg.