Passionerad mazarintårta

Publicerat:
2019-04-17Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
Deg
- 100grumsvarmt smör
- ½dlströsocker
- 1ägg
- 3dlvetemjöl
Fyllning
- 150gmandelmassa
- 50grumsvarmt smör
- 2stora ägg
- 4mskvetemjöl
- ½tskbakpulver
- 2passionsfrukter, fruktköttet
- 1stcitron, zest
Glasyr
- 4dlflorsocker
- 4mskvatten
Garnering
- ½dlpistagenötter
- 1citron, skalet
Så lagar du
1. Blanda smör och socker till degen i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl och arbeta ihop till en deg. Låt den vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Riv mandelmassa i en skål. Tills smör och rör till en smid smet. Blanda ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Rör ner passionsfrukt och zest.
4. Kavla ut degen och klä en pajform (gärna med löstagbar botten) så att degen går upp på kanterna.
5. Klicka i smeten och bre den jämnt. Grädda kakan i ugnen i cirka 15 minuter.
6. Låt kakan svalna något. Lägg på en ett galler och låt svalna helt.
7. Blanda ihop glasyren och bred den över kakan.
8. Hacka pistagenötterna och strö över kakan, riv över citronskal med ett ciseleringsjärn.