Passionsfruktpaj
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
12portioner
- 4,5dlvetemjöl
- 2,75dlsocker
- 190gsmör
- 2stäggulor
- 450gkesella
- 1stcitron
- 1tskvaniljsocker
- 2stgelatinblad
- 1dloutspädd apelsinjos
- 2stpassionsfrukter
Så lagar du
Arbeta ihop 0,75 dl socker tillsammans med mjölet, smöret och äggulorna till en deg. Tryck ut degen i en stor pajform och grädda i ugn, 200 grader, ca 10 minuter. Låt pajskalet svalna.
Rör ihop 1 dl socker, det rivna skalet från citronen, vaniljsocker och kesella. Fyll smeten i det kalla pajskalet. Ställ hela formen i kylskåp.
Koka upp vatten, apelsinjos och saften från citronen i en kastrull. Tag kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen så att de smälter.
Rör i 1 dl socker och innehållet från passionsfrukterna.
Låt blandningen svalna och häll den över pajen så att den stelnar till ett vackert täcke.