Passionsfruktpaj

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

12portioner

  • 4,5dl
    vetemjöl
  • 2,75dl
    socker
  • 190g
    smör
  • 2st
    äggulor
  • 450g
    kesella
  • 1st
    citron
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 2st
    gelatinblad
  • 1dl
    outspädd apelsinjos
  • 2st
    passionsfrukter

Så lagar du

Arbeta ihop 0,75 dl socker tillsammans med mjölet, smöret och äggulorna till en deg. Tryck ut degen i en stor pajform och grädda i ugn, 200 grader, ca 10 minuter. Låt pajskalet svalna.

Rör ihop 1 dl socker, det rivna skalet från citronen, vaniljsocker och kesella. Fyll smeten i det kalla pajskalet. Ställ hela formen i kylskåp.

Koka upp vatten, apelsinjos och saften från citronen i en kastrull. Tag kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen så att de smälter.

Rör i 1 dl socker och innehållet från passionsfrukterna.

Låt blandningen svalna och häll den över pajen så att den stelnar till ett vackert täcke.

Dela det här receptet med dina vänner!