Passionsfrukts-cheesecake

kakan skärs upp

Publicerat:

Tillagningstid:

En klassisk cheesecake med superläcker glaze av passionfrukt. I tillredningstiden är det inräknat att kakan måste stå kallt sammanlagt minst två timmar.

Ingredienser

Kakbotten

  • 18st
    digestivekex
  • 80g
    smör

Fyllning

  • 4st
    gelatinblad
  • 2st
    ägg
  • 400g
    färskost av philadelphiatyp
  • 2dl
    crème fraiche
  • dl
    socker
  • 1tsk
    vaniljsocker
  • 1st
    citron, saften och rivet skal

Glasyr

  • 1st
    gelatinblad
  • 1msk
    socker
  • 4msk
    vatten
  • 4st
    passionsfrukter

Så lagar du

Botten
Krossa kexen, smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i en rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.

Fyllning
1. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Separera äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.

2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull och tag av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften.

3. Låt citronblandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll smeten över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.

Glasyr
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockerlösningen.

2. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt svalna.

3. Häll över fyllningen på kakan försiktigt. Låt stelna i kyl i minst en timme.

Dela det här receptet med dina vänner!