Passionsfrukts-cheesecake

Publicerat:
2015-12-29Tillagningstid:
Ingredienser
Kakbotten
- 18stdigestivekex
- 80gsmör
Fyllning
- 4stgelatinblad
- 2stägg
- 400gfärskost av philadelphiatyp
- 2dlcrème fraiche
- 1½dlsocker
- 1tskvaniljsocker
- 1stcitron, saften och rivet skal
Glasyr
- 1stgelatinblad
- 1msksocker
- 4mskvatten
- 4stpassionsfrukter
Så lagar du
Botten
Krossa kexen, smält smöret. Blanda ihop och tryck sedan ut smulorna i en rund form med avtagbar botten. Ställ i kylen.
Fyllning
1. Lägg 4 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter. Separera äggen i gulor och vitor. Blanda gulor, färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i smeten. Värm citronsaften i en kastrull och tag av den från värmen. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i citronsaften.
3. Låt citronblandningen svalna något innan den försiktigt hälls ner i ostsmeten under omrörning. Häll smeten över kakbotten och ställ åter in i kylen, minst en timme.
Glasyr
1. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Hetta upp socker och vatten i en kastrull. Krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockerlösningen.
2. Skrapa ur passionsfrukterna ner i sockerlösningen och rör om. Låt svalna.
3. Häll över fyllningen på kakan försiktigt. Låt stelna i kyl i minst en timme.