Pasta al rosso med krabba

Publicerat:
2018-02-07Tillagningstid:
Har du sett krabban i fiskaffären och funderar på vad du kan göra med dem? Gör en härligt mustig pastasås och strössla över ett smakrikt strössel med sälta och crunch.
Ingredienser
4portioner
- 500gpasta
- 350–400 gspindelkrabba, snökrabba eller krabbkött på burk
- 1gul lök
- 2stjälkar bladselleri
- 1dlvitt vin
- 1burk(ar)tomater
- bladpersilja
Så lagar du
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär sellerin i tunna skivor.
2. Hetta upp olivoljan i en gryta. Fräs lök, vitlök, selleri och i olivolja. Tillsätt vinet och låt koka någon minut.
3. Lägg i tomater och låt puttra i 20 minuter.
4. Koka pastan. Häll av kokvattnet ett par minuter före den koktid som anges på förpackningen.
5. Precis före servering blandas krabbköttet och persiljan ner och får bli genomvarmt.
6. Blanda ner den kokade pastan i såsen och låt såsen sjuda några sekunder.
7. Servera med detsamma med fattigmansparmesan, basilikagremolata eller kikärtscrumble.