Pasta alle vongole

Pasta alle vongole

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    pasta, linguine eller spagetti
  • 1st
    nät vongole eller blåmusslor
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 3msk
    olivolja
  • 2st
    finhackade vitlöksklyftor
  • 250g
    cocktailtomater, gärna romantica
  • 1dl
    (½dl + ½dl) finhackad bladpersilja
  • nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Skölj musslorna och kasta öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på skalet. Koka upp pastavatten.

2. Koka upp torrt vitt vin. Häll i vongolemusslorna och koka 2-3 minuter och några minuter längre för blåmusslor. Rör om efter halva tiden. Sila av och spara vinspadet.

3. Koka pastan enligt förpackningen.

4. Fräs vitlöksklyftorna mjuka i olivoljan, tillsätt halverade tomater mot slutet. Tillsätt persiljan och det sparade kokspadet. Koka ihop några minuter. Tillsätt pastan och blanda väl. Tillsätt musslorna och resten av persiljan. Servera genast.

Dela det här receptet med dina vänner!