Pasta alle vongole

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 400gpasta, linguine eller spagetti
- 1stnät vongole eller blåmusslor
- 2dltorrt vitt vin
- 3mskolivolja
- 2stfinhackade vitlöksklyftor
- 250gcocktailtomater, gärna romantica
- 1dl(½dl + ½dl) finhackad bladpersilja
- nymald svartpeppar
Så lagar du
1. Skölj musslorna och kasta öppna musslor som inte stänger sig när du knackar på skalet. Koka upp pastavatten.
2. Koka upp torrt vitt vin. Häll i vongolemusslorna och koka 2-3 minuter och några minuter längre för blåmusslor. Rör om efter halva tiden. Sila av och spara vinspadet.
3. Koka pastan enligt förpackningen.
4. Fräs vitlöksklyftorna mjuka i olivoljan, tillsätt halverade tomater mot slutet. Tillsätt persiljan och det sparade kokspadet. Koka ihop några minuter. Tillsätt pastan och blanda väl. Tillsätt musslorna och resten av persiljan. Servera genast.