Pasta Arrabiata med penne och zucchini

Publicerat:
2013-09-02Ingredienser
4portioner
- 1kgsolmogna tomater
- 1ststor gul lök
- 3klyfta(or)vitlök
- 1-2ststarka chilifrukter
- 2ststjälkar blekselleri
- 2kvist(ar)timjan
- 1knippa(or)bladpersilja
- 1knippa(or)basilika
- 1 ½dltorrt vitt vin
- 3mskolivolja
- salt och peppar efter smak
- ca 300gpennepasta av god kvalitet (minst 14% proteininnehåll)
- 1stgrön zucchini ca 300 g
- 2mskolivolja
- 2dlriven färsk parmesan
Så lagar du
1. Skålla och skala tomaterna. Hacka lök, vitlök, chili, timjan, persiljestjälkar och blekselleri fint.
2. Hetta upp olivolja och bryn vitlök och chili i oljan. Tillsätt resten av de hackade ingredienserna. Fräs någon minut och tillsätt sedan det vita vinet.
3. Hacka de färska tomaterna och tillsätt dessa. Salta och peppra efter smak. Låt koka tills tomaterna har kokat sönder helt och hållet.
4. Hacka basilikabladen och persiljebladen fin och rör ner dessa i den färdiga tomatsåsen.
5. Koka pastan i rikligt med saltat vatten och häll sedan av vattnet, men skölj inte pastan.
6. Skär zucchini i stavar son har samma storlek och form som pennepastan. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek zucchinistavarna på hög värme tills de har fått fin färg.
7. Blanda samman pasta, zucchini och tomatsås. Servera med riven parmesan.