Pasta Genovese

Publicerat:
2014-03-19Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 400-500 gspaghetti
- 2msksalt
- 1kruk(or)färsk basilika
- 2stvitlöksklyftor
- ½dlpinjenötter
- 1dlolivolja
- 1dlriven parmesanost
- 1stpotatis (helst en fast sort)
- 1dlfrysta gröna bönor (haricots verts)
Så lagar du
1. Lägg vitlöksklyftorna och nötterna i mixern och mixa ett par sekunder på högsta hastighet. Lägg sedan i basilikabladen och mixa igen.
2. Häll i den rivna parmesanosten och en liten skvätt olja. Mixa lite och häll sedan, lite i taget, i resten av oljan, mixa mellan varven.
3. Skala potatisen och skär den i centimeterstora bitar. Koka upp rikligt med vatten till pastan.
4. Lägg i pastan, potatisen och de lätt tinade gröna bönorna. Rör om. Koka pastan tills den är al dente.
5. Häll av vattnet i ett durkslag och lägg tillbaka pastan i kastrullen eller i en uppläggningsskål. Lägg i peston och rör om ordentligt.
6. Servera med lite extra riven parmesanost.
Tips! Ta lite av pastavattnet i en kopp och häll i ett par matskedar av pastavattnet samtidigt som du blandar ner peston.