Pasta med broccoli, stjärnanis och rostad vitlök

Publicerat:
2014-02-19Tillagningstid:
Vegetariskt och laktosfri om parmesanen utesluts.
Ingredienser
4portioner
- 2stbuketter broccoli
- 3-4 stklyftor vitlök
- 1ströd chili
- 3stsardellfiléer
- 3ststjärnanis
- 3mskolivolja
- 2mskpinjenötter
- salt och svartpeppar
- 100gfärsk parmesan
- 400gpasta penne
Så lagar du
1. Koka pastan al dente, i saltat vatten. Häll av vattnet i en ny kastrull.
2. Plocka broccolin i små buketter och koka hastigt i vattnet från pastakoket.
3. Skala och hacka vitlöken. Hacka den röda chilin. Bryn vitlöken i olivoljan tillsammans med sardeller och stjärnanis. Tillsätt chili och pinjenötter.
4. Fräs hastigt och tillsätt sedan broccoli, den kokta pastan och lite av kokvattnet från pastakoket. Blanda väl och smaka av med salt och peppar.
5. Servera med nyriven parmesan.