Pastasallad med färsk spenat, riven ingefära samt chili

Publicerat:
2013-02-27Tillagningstid:
Serverad med stekt halloumi
Ingredienser
4portioner
- 500gpasta t ex penne eller gemelli
- 150 gfärsk spenat
- 1burk(ar)cremé fraiche
- 1mskriven ingefära
- 2 tsksambal oelek
- 2 paketá 250 g halloumi
- 4mskolivolja
- 1kruk(or)kruspersilja
- salt
Så lagar du
1. Koka upp en stor kastrull med vatten och salt. Lägg i pastan och koka i 9-10 minuter, häll av i ett durkslag.
2. Hetta upp samma kastrull med 2 matsked olivolja, tillsätt den rivna ingefäran, sambal oelek samt pastan, rör runt någon minut. Tillsätt crème fraiche samt en halv deciliter vatten. Låt koka i någon minut, ta sedan i spenaten och smaka av med salt.
3. Dela halloumin i fyra bitar och stek i en stekpanna med cirka 2 matsked olivolja i cirka 3-4 minuter på var sida.
4. Lägg upp pastan på ett fat samt placera halloumin ovanpå. Klipp över kruspersilja. Servera.