Pasta med färska tomater och parmesan
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 500gfärska pastakuddar med valfri fyllning
- 6ststora tomater
- 1staubergine
- 2ststora vitlöksklyftor
- 1stgul lök
- 1sten liten bit färsk chili (kan uteslutas)
- 2-3mskolivolja
- 1dlvitt vin
- salt och peppar
- 1/2kruk(or)färsk basilika
- 1/2kruk(or)oregano (alternativt 1 hel kruka av endera sorten)
- 1dlriven parmesanost
- svartpeppar
Så lagar du
1. Skär ett kryss i änden av varje tomat. Lägg i kokande vatten i ca 2 minuter. Fiska upp tomaterna, skölj under kallt vatten och dra av skalen.
2. Skär i små tärningar. Skiva vitlöken och hacka löken ganska fint. Finhacka chilin och ta bort kärnorna. Fräs aubergine, lök, vitlök och chili i olivoljan. Slå på vitt vin. Lägg i tomaterna och mosa dem grovt. Salta och peppra.
3. Koka ihop i 5 minuter (vill du och har tid så kan det koka mycket längre!).
4. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
5. Innan servering vänder du ned hackade färska örter och parmesanost och drar ett par varv med pepparkvarnen.
Kostnad: ca 29 kr per portion.