Pasta med färska tomater och parmesan

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    färska pastakuddar med valfri fyllning
  • 6st
    stora tomater
  • 1st
    aubergine
  • 2st
    stora vitlöksklyftor
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    en liten bit färsk chili (kan uteslutas)
  • 2-3msk
    olivolja
  • 1dl
    vitt vin
  • salt och peppar
  • 1/2kruk(or)
    färsk basilika
  • 1/2kruk(or)
    oregano (alternativt 1 hel kruka av endera sorten)
  • 1dl
    riven parmesanost
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Skär ett kryss i änden av varje tomat. Lägg i kokande vatten i ca 2 minuter. Fiska upp tomaterna, skölj under kallt vatten och dra av skalen.

2. Skär i små tärningar. Skiva vitlöken och hacka löken ganska fint. Finhacka chilin och ta bort kärnorna. Fräs aubergine, lök, vitlök och chili i olivoljan. Slå på vitt vin. Lägg i tomaterna och mosa dem grovt. Salta och peppra.

3. Koka ihop i 5 minuter (vill du och har tid så kan det koka mycket längre!).

4. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

5. Innan servering vänder du ned hackade färska örter och parmesanost och drar ett par varv med pepparkvarnen.

Kostnad: ca 29 kr per portion.

Dela det här receptet med dina vänner!