Pasta med gremolatakyckling

Pasta med gremolatakyckling

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    pasta
  • olivolja
  • 2st
    schalottenlökar
  • 3klyfta(or)
    vitlök
  • 2st
    citroner
  • 1knippa(or)
    kruspersilja
  • 3st
    kycklingfiléer
  • salt och peppar
  • 200g
    gröna ärtor
  • 100g
    chèvreost
  • 2msk
    pinjenötter

Så lagar du

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Gör gremolata genom att grovhacka lök och vitlök och stek i olivolja i en panna. Skölj av citronerna och riv skalet. Tillsätt det mesta av citronskalet samt grovhackad persilja.

Strimla kycklingfiléerna och stek kycklingen tillsammans med gremolatan. Salta och peppra. Häll slutligen ner ärtorna.

Lägg pastan på ett serveringsfat med kycklinggremolatan ovanpå. Bryt chèvreost och strö över pinjenötter. Toppa med rivet citronskal.

Klart på en kvart!

Dela det här receptet med dina vänner!