Ingredienser
4portioner
- 400gpasta
- olivolja
- 2stschalottenlökar
- 3klyfta(or)vitlök
- 2stcitroner
- 1knippa(or)kruspersilja
- 3stkycklingfiléer
- salt och peppar
- 200ggröna ärtor
- 100gchèvreost
- 2mskpinjenötter
Så lagar du
Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
Gör gremolata genom att grovhacka lök och vitlök och stek i olivolja i en panna. Skölj av citronerna och riv skalet. Tillsätt det mesta av citronskalet samt grovhackad persilja.
Strimla kycklingfiléerna och stek kycklingen tillsammans med gremolatan. Salta och peppra. Häll slutligen ner ärtorna.
Lägg pastan på ett serveringsfat med kycklinggremolatan ovanpå. Bryt chèvreost och strö över pinjenötter. Toppa med rivet citronskal.
Klart på en kvart!