Pasta med lax, spenat & chili

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
2portioner
- 200gLaxfilé
- 1mskOlivolja
- 2klyfta(or)Vitlök, finhackad
- 1Röd chili, finstrimlad
- Rivet skal från 1/2 citron
- 2Nävar babyspenat
- Saften från 1/2 citron
- Salt & peppar
- 140gTagliatelle
Så lagar du
Börja med att koka pastan. Stek laxen samtidigt: hetta upp en grill- eller stekpanna, salta och peppra laxen och lägg den i pannan med skinnsidan neråt. Låt stek i cirka tre minuter på skinnsidan, vänd sedan laxbitarna och stek på andra sidan i cirka 1-2 minuter. När pastan är klar häller du av vattnet. Låt eventuellt pastan vila i durkslaget. Hetta upp olivoljan i en rymlig kastrull. Tillsätt vitlök, chili och citronskal och fräs i cirka en minut på svag värme. Tag kastrullen från plattan och tillsätt spenat, citronsaft och pasta. Blanda alltsammans och salta och peppra. Servera med laxen.