Pasta med lax, spenat & chili

Pasta med lax, spenat & chili

Publicerat:

Ingredienser

2portioner

  • 200g
    Laxfilé
  • 1msk
    Olivolja
  • 2klyfta(or)
    Vitlök, finhackad
  • 1
    Röd chili, finstrimlad
  • Rivet skal från 1/2 citron
  • 2
    Nävar babyspenat
  • Saften från 1/2 citron
  • Salt & peppar
  • 140g
    Tagliatelle

Så lagar du

Börja med att koka pastan. Stek laxen samtidigt: hetta upp en grill- eller stekpanna, salta och peppra laxen och lägg den i pannan med skinnsidan neråt. Låt stek i cirka tre minuter på skinnsidan, vänd sedan laxbitarna och stek på andra sidan i cirka 1-2 minuter. När pastan är klar häller du av vattnet. Låt eventuellt pastan vila i durkslaget. Hetta upp olivoljan i en rymlig kastrull. Tillsätt vitlök, chili och citronskal och fräs i cirka en minut på svag värme. Tag kastrullen från plattan och tillsätt spenat, citronsaft och pasta. Blanda alltsammans och salta och peppra. Servera med laxen.

Dela det här receptet med dina vänner!