Pasta med maskrosblad

Publicerat:
2018-04-05Tillagningstid:
Späda maskrosblad är en suverän ingrediens. Dag Tjersland lagar pasta på maskrosblad i Min trädgård.
Ingredienser
4portioner
- 500gspirali (spiralformad pasta)
- 30späda maskrosblad
- 1msksmör
- ½mskcitronskal
- saften av ½ citron
- 4mskextra virgin olivolja
- 1näve pinjkärnor
- salt och svartpeppar
- riven parmesan eller pecorino
Så lagar du
1. Ta bort stjälken från maskrosbladen. Koka upp en liten kastrull med lättsaltat vatten. Låt bladen koka i cirak 5 minuter. Sila av och skölj i kallt vatten. Krama ur allt vatten.
2. Hacka bladen i små bitar. Smält 1 msk smör i en stekpanna. Häll i citronsaft och skal. Ställ pannan åt sidan och häll i 4 msk olivolja.
3. Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Koka pastan al dente.
4. Medan du väntar på att pastan ska koka sätter du stekpannan på hög värme och tillsätter maskrosbladen. Dra ner värmen och låt sjuda. Tillsätt lite av pastavattnet och låt smakerna koka samman.
5. Tillsätt rostade pinjekärnor.
6. Rör ner pastan i stekpannan och servera rätten med riven parmesan eller pecorino.