Pasta med maskrosblad

Pasta

Publicerat:

Tillagningstid:

Späda maskrosblad är en suverän ingrediens. Dag Tjersland lagar pasta på maskrosblad i Min trädgård.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    spirali (spiralformad pasta)
  • 30
    späda maskrosblad
  • 1msk
    smör
  • ½msk
    citronskal
  • saften av ½ citron
  • 4msk
    extra virgin olivolja
  • 1
    näve pinjkärnor
  • salt och svartpeppar
  • riven parmesan eller pecorino

Så lagar du

1. Ta bort stjälken från maskrosbladen. Koka upp en liten kastrull med lättsaltat vatten. Låt bladen koka i cirak 5 minuter. Sila av och skölj i kallt vatten. Krama ur allt vatten.

2. Hacka bladen i små bitar. Smält 1 msk smör i en stekpanna. Häll i citronsaft och skal. Ställ pannan åt sidan och häll i 4 msk olivolja.

3. Koka upp lättsaltat vatten till pastan. Koka pastan al dente.

4. Medan du väntar på att pastan ska koka sätter du stekpannan på hög värme och tillsätter maskrosbladen. Dra ner värmen och låt sjuda. Tillsätt lite av pastavattnet och låt smakerna koka samman.

5. Tillsätt rostade pinjekärnor.

6. Rör ner pastan i stekpannan och servera rätten med riven parmesan eller pecorino.

Dela det här receptet med dina vänner!