Pasta med ramslök och sparris

Publicerat:
2017-06-01Ingredienser
4 - 6portioner
- 4stägg
- 400gdurumvetemjöl (alternativt färsk tagliatelle)
- 1knippa(or)sparris
- 170gramslök (till ramslökspuré)
- 2stschalottenlökar
- 30gramslök, hackad
- ost
Så lagar du
1. Häll ut durumvetemjölet på köksbänken, gör en grop i mitten och knäck äggen i gropen. Arbeta metodiskt in äggen i mjölet, tills att du får en homogen deg. Låt degen vila i en timme.
2. Dela pastan i fyra bitar, arbeta igenom den i en pastamaskin. Skär sedan i önskad form, exempelvis tagliatelle.
3. Skala sparrisen och ta av botten. Blanchera sparrisen i 45 sekunder till 2 minuter beroende på tjocklek. Kyl i isvatten.
4. Gör ramslökspuré: Koka upp vatten i en kastrull och blanchera ramslöken lätt. Häll bort vattnet och mixa sedan till en slät puré. Smaka av med salt och peppar.
5. Hacka schalottenlökarna, stek mjuk i stekpanna tillsammans med lite olja.
6. Koka pasta i saltat vatten cirka 5 minuter. Häll av pastan med spara 1 dl av pastavattnet. Häll tillbaka pastan i kastrullen, tillsätt ramslökspurén och den stekta schalottenlöken.
7. Skär sparrisen i önskad storlek och tillsätt sedan i pastan. Blanda runt, tillsätt eventuellt lite av pastavattnet för en krämigare konsistens.
8. Servera pastan på ett fat, hacka ramslöken och strö över pastan. Avsluta med att riva över osten.