Pasta med tomatsås, parmesan och vitlöksbröd

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 2-3st
    vitlöksklyftor
  • 1burk(ar)
    krossade tomater
  • torkad oregano och basilika
  • salt och peppar
  • socker
  • vinäger
  • 4skiva(or)
    bondbröd
  • parmesanost
  • pasta till 4 portioner

Så lagar du

Finhacka löken och vitlöken och fräs upp den i lite olivolja. Tillsätt burken med tomater. Låt koka upp snabbt. Sänk värmen till hälften. Tillsätt lika delar torkad oregano och basilika, lite socker, salt och peppar. Låt småkoka under lock i tio minuter. Mixa med stavmixer eller i blender. Sila genom trådsil till en slät tomatsås. Smaka av med socker och vinäger.

Under tiden som tomatsåsen gottar till sig på spisen - koka önskad pasta i saltat vatten. Koka en minut under rekommenderad koktid för att få den al dente.

Vitlöksbröd - pensla lite olivolja på ena sidan av en skiva bondbröd. Rosta i stekpanna. Ta en vitlöksklyfta och gnid den på den rostade sidan av brödet.

Häll upp pastan i durkslag och låt rinna av, häll tillbaka i kastrullen och tillsätt olivolja och svartpeppar efter tycke och smak.

Slutligen blanda tomatsåsen med pastan och riv över parmesan. Servera omedelbart till en skiva vitlöksbröd och ett glas rött vin.

Godare vardagslyx finns knappast!

Per-Ola Knutsson

(Detta är ett tittarrecept, inte provlagat av redaktionen)

Dela det här receptet med dina vänner!