Ingredienser
4portioner
Pastarullar med spenat och lax
- 1paketfärska lasagneplattor
- 12skiva(or)kallrökt lax
- Fyllning:
- 1stpurjolök
- 1mskolivolja
- 1paketbladspenat
- 1paketädelost
- 1burk(ar)kesella 10%
- 2stägg
- 2krmsalt
- 1krmvitpeppar
- Sås:
- 2dllätt creme fraiche
- 1dltorrt vitt vin
- 1/2tärning(ar)grönsaks- eller hönsbuljong
- 2dlparmesan
- Tillbehör:
- blandad sallad
Exotisk fruktsallad
- 1stmango
- 1stpapaya
- 1stkiwifrukt
- 2stpassionsfrukter
- 1stsharonfrukt
- Vaniljsockerlag med lime:
- 3/4dlvatten
- 3/4dlströsocker
- 1/2stlime
- 1/2stlime
- 1/2stvaniljstång
Så lagar du
Pastarullar med spenat och lax
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Fyllning: Skölj och skiva purjolöken. Fräs den i olivolja. Hacka spenaten grovt. Riv ädelosten. Blanda alltsammans med kesella och ägg. Salta och peppra.
3. Sås: Koka samman creme fraiche, vin och buljongtärning. Häll lite av såsen som en bottenskyla i en smord ugnssäker form.
3. Lägg en skiva lax på varje färsk lasagneplatta och lägg fyllning i en sträng ovanpå. Rulla ihop plattorna från långsidan och lägg dem i formen.
4. Häll över resten av såsen och strö över riven ost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.
<BR>
Exotisk fruktsallad
1. Vaniljsockerlag: Blanda vatten, socker, rivet limeskal och limesaft i en liten kastrull. Halvera vaniljstången och skrapa ur kärnorna direkt i lagen. Lägg i även vaniljstången. Låt lagen koka ca 5 min. Kyl den.
2. Ansa, ta bort skal och kärnor och skär frukterna i bitar. Passionsfrukterna gröps ur direkt i sockerlagen. Häll den kalla sockerlagen över frukten och ställ kallt fram till serveringen.