Pasta på nytt vis: pastarullar och fruktsallad

Pasta på nytt vis: pastarullar och fruktsallad

Ingredienser

4portioner

Pastarullar med spenat och lax

  • 1paket
    färska lasagneplattor
  • 12skiva(or)
    kallrökt lax
  • Fyllning:
  • 1st
    purjolök
  • 1msk
    olivolja
  • 1paket
    bladspenat
  • 1paket
    ädelost
  • 1burk(ar)
    kesella 10%
  • 2st
    ägg
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    vitpeppar
  • Sås:
  • 2dl
    lätt creme fraiche
  • 1dl
    torrt vitt vin
  • 1/2tärning(ar)
    grönsaks- eller hönsbuljong
  • 2dl
    parmesan
  • Tillbehör:
  • blandad sallad

Exotisk fruktsallad

  • 1st
    mango
  • 1st
    papaya
  • 1st
    kiwifrukt
  • 2st
    passionsfrukter
  • 1st
    sharonfrukt
  • Vaniljsockerlag med lime:
  • 3/4dl
    vatten
  • 3/4dl
    strösocker
  • 1/2st
    lime
  • 1/2st
    lime
  • 1/2st
    vaniljstång

Så lagar du

Pastarullar med spenat och lax

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Fyllning: Skölj och skiva purjolöken. Fräs den i olivolja. Hacka spenaten grovt. Riv ädelosten. Blanda alltsammans med kesella och ägg. Salta och peppra.

3. Sås: Koka samman creme fraiche, vin och buljongtärning. Häll lite av såsen som en bottenskyla i en smord ugnssäker form.

3. Lägg en skiva lax på varje färsk lasagneplatta och lägg fyllning i en sträng ovanpå. Rulla ihop plattorna från långsidan och lägg dem i formen.

4. Häll över resten av såsen och strö över riven ost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.

<BR>

Exotisk fruktsallad

1. Vaniljsockerlag: Blanda vatten, socker, rivet limeskal och limesaft i en liten kastrull. Halvera vaniljstången och skrapa ur kärnorna direkt i lagen. Lägg i även vaniljstången. Låt lagen koka ca 5 min. Kyl den.

2. Ansa, ta bort skal och kärnor och skär frukterna i bitar. Passionsfrukterna gröps ur direkt i sockerlagen. Häll den kalla sockerlagen över frukten och ställ kallt fram till serveringen.

Dela det här receptet med dina vänner!