Pastarullar med spenat och lax

Pastarullar med spenat och lax

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1paket
    färska lasagneplattor
  • 12skiva(or)
    lax

Fyllning

  • 1st
    purjolök
  • 1msk
    olivolja
  • 1paket
    bladspenat
  • 1paket
    ädelost
  • 1burk(ar)
    kesella 10 %
  • 2st
    ägg
  • 2krm
    salt
  • 1krm
    vitpeppar

Sås

  • 2dl
    lätt creme fraiche
  • 1 dl
    torrt vitt vin
  • 1/2tärning(ar)
    grönsaks- eller hönsbuljong
  • 2dl
    parmesan

Tillbehör

  • blandad sallad

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Fyllning: Skölj och skiva purjolöken. Fräs den i olivolja. Hacka spenaten grovt. Riv ädelosten. Blanda alltsammans med kesella och ägg. Salta och krydda.

3. Sås: Koka samman creme fraiche, vin och buljongtärning. Häll lite av såsen som en bottenskyla i en smord ugnssäker form.

3. Lägg en skiva lax på varje färsk lasagneplatta och lägg fyllning i en sträng ovanpå. Rulla ihop plattan från långsidan och lägg dem i formen.

4. Häll över resten av såsen och strö över riven ost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.

Dela det här receptet med dina vänner!