Ingredienser
4portioner
- 1paketfärska lasagneplattor
- 12skiva(or)lax
Fyllning
- 1stpurjolök
- 1mskolivolja
- 1paketbladspenat
- 1paketädelost
- 1burk(ar)kesella 10 %
- 2stägg
- 2krmsalt
- 1krmvitpeppar
Sås
- 2dllätt creme fraiche
- 1 dltorrt vitt vin
- 1/2tärning(ar)grönsaks- eller hönsbuljong
- 2dlparmesan
Tillbehör
- blandad sallad
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Fyllning: Skölj och skiva purjolöken. Fräs den i olivolja. Hacka spenaten grovt. Riv ädelosten. Blanda alltsammans med kesella och ägg. Salta och krydda.
3. Sås: Koka samman creme fraiche, vin och buljongtärning. Häll lite av såsen som en bottenskyla i en smord ugnssäker form.
3. Lägg en skiva lax på varje färsk lasagneplatta och lägg fyllning i en sträng ovanpå. Rulla ihop plattan från långsidan och lägg dem i formen.
4. Häll över resten av såsen och strö över riven ost. Gratinera i nedre delen av ugnen ca 20 min.