Pastasallad

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4portioner kokt pasta, t ex skruvar (280 g)
Salladssås
- 1röd lök (100 g)
- 2krmsalt
- 2-3tskströsocker
- 4mskbalsamvinäger
- 4mskolivolja
- 2mskhackad kapris
Grönsakerna:
- 1ask(ar)coctailtomater (250 g)
- 1knippa(or)ruccola, basilika eller persilja
- 5dlkokta broccolibuketter
Garnering:
- 1bit(ar)fetaost, ca 150 g
- 4-5mskrostade pinjenötter
- kryddgrönt
Så lagar du
1. Skala och strimla löken. Stöt ihop löken med saltet och sockret t ex i en mortel. Blanda löken med vinägern, oljan och kaprisen.
2. Dela tomaterna. Finstrimla rucolan.
3. Blanda tomaterna, rucolan och såsen i en stor skål. (Hit kan salladen förberedas)
Vänd ner pastan, kall eller varm, precis inför serveringen. Blanda i broccolin. Smaka av med salt och peppar.
Smula över osten. Garnera med pinjenötter och kryddgrönt.
Pastasallad är en populär rätt på Medelhavsinspirerande bufféer. Här är salladen fullspäckad med nyttiga vitaminer.