Pastaskruvar med spenat, parmaskinka och fetaost

Pastaskruvar med spenat, parmaskinka och fetaost.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 400g
    pasta
  • 8skiva(or)
    parmaskinka
  • 2msk
    olivolja
  • 2-4klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    gul lök
  • 3st
    röd paprika
  • 1st
    röd chili
  • 2st
    tomater
  • 100g
    spenat
  • 1tsk
    tomatpuré
  • 1kruk(or)
    basilika
  • 125g
    fetaost

Så lagar du

1. Koka pastan så att den är ordentligt underkokt i saltat vatten och kyl den.

2. Fräs vitlök, lök, paprika och chili med olivolja i en stor kastrull tills grönsakerna har mjuknat. Lägg i tomatpurén och parmaskinkan. Fräs runt en halv minut.

3. Lägg i tomaterna och 2 dl vatten. Låt koka 2 minuter.

4. Smaka av med salt och nymald peppar. Lägg nu i pastan och spenaten. Koka ihop 2 min. Smula i fetaosten och strö över med basilikan.

Dela det här receptet med dina vänner!