Ingredienser
8portioner
- Det här behövs till en paté, ca 8 pers på buffé:
- 300gnötfärs
- 200gleverpastej
- 3/4tsksalt
- 1krmsvartpeppar
- 2krmtimjan
- 1klyfta(or)vitlök
- 1stägg
- 2mskportvin eller madeira
- <br>
Tillbehör:
- äppelsallad
Så lagar du
1. Blanda färsen med pastej, salt, peppar, timjan och vitlök. Tillsätt ägg och portvin. <br>
2. Lägg ut färsen i en sträng på bakplåtspapper. Forma och rulla den med hjälp av papperet till en korv (30 cm). Rulla ytterligare ett papper om. Snurra ihop ändarna som till en smällkaramell.<br>
3. Tillaga på full effekt i ugnen ca 8 min. Vänd den ett par gånger under tiden. Innertemperaturen bör vara 70° när den är färdig. Den går sedan upp ytterligare någon grad. Låt den svalna i papperet.<br>