Ingredienser

8portioner

  • Det här behövs till en paté, ca 8 pers på buffé:
  • 300g
    nötfärs
  • 200g
    leverpastej
  • 3/4tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar
  • 2krm
    timjan
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    ägg
  • 2msk
    portvin eller madeira
  • <br>

Tillbehör:

  • äppelsallad

Så lagar du

1. Blanda färsen med pastej, salt, peppar, timjan och vitlök. Tillsätt ägg och portvin. <br>

2. Lägg ut färsen i en sträng på bakplåtspapper. Forma och rulla den med hjälp av papperet till en korv (30 cm). Rulla ytterligare ett papper om. Snurra ihop ändarna som till en smällkaramell.<br>

3. Tillaga på full effekt i ugnen ca 8 min. Vänd den ett par gånger under tiden. Innertemperaturen bör vara 70° när den är färdig. Den går sedan upp ytterligare någon grad. Låt den svalna i papperet.<br>

Dela det här receptet med dina vänner!