Pâte sablée tartelett

Publicerat:
2015-04-23Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
Pâte sablée tartelett
- 68gsmör
- ½dlflorsocker
- 1 ½dlmjöl
Citroncurd
- ½dlcitronjuice
- ¾dlsocker
- ¾dlvatten
- 1mskmaizena
- 1stäggula
- 14gsmör
- 20gvit choklad
Italiensk maräng
- 2dlsocker
- ¾dlvatten
- 2stäggvitor
Dekor
- lakritsgranulat
- citronmeliss
Så lagar du
Pâte sablée tartelett
1. Blanda florsocker och smör till en slät massa i en blandare med en vinge. Tillsätt sedan mjölet och blanda till en homogen massa.
2. Låt vila i kyl cirka 20 minuter. Rulla sedan ut degen och skär ut 6 stycken runda plattor.
3. Baka på 160 grader i ca 10 minuter. Låt svalna.
Citroncurd
1. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt sedan, under vispning, koka upp till första bubblan.
2. Stäng sedan av plattan och låt det svalna.
Italiensk maräng
1. Blanda socker och vatten i en kastrull. Koka upp det till 110 grader. Börja då vispa ihop äggvitorna i en bunke.
2. Fortsätt koka sockerlagen till 121 grader och häll sedan ned sockerlagen i äggvitan i en tunn stråle under omrörning.
3. Vispa sedan marängen tills den har svalnat.
Montering
1. Spritsa lite citroncurd i mitten av sabléekakan. Fyll en andra spritspåse med maräng och spritsa dekorativa, krusiga toppar runt kanten.
2. Fyll sedan på med lite mer citroncurd. Strö sedan lakrits över marängen och dekorera med citronmeliss. Du kan även bränna marängen innan du dekorerar för att skapa ett annat utseende och konsistens.