Pauls sallad med apelsin, grön paprika och koriander

Publicerat:
2017-08-24Ingredienser
4 - 6portioner
- 2apelsiner
- 2gröna paprikor
- 1isbergsallad, riven
- 1rödlök, skalad
- ½gurka
- ½tskkorianderfrö, mortlad
- 1tskspiskummin, mortlad
- 1kruk(or)koriander
- 1tsksalt
- 1tsksocker
- 1citron, saften
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Riv skalet på apelsinerna. Grava skalet med socker, salt, korianderfrö och spiskummin i 30 minuter. Mixa sedan med citronjuice och olivolja till en tät dressing.
2. Rosta paprikor i ugn på 200 grader tills lätt svartfläckiga men inte för mjuka. Det tar ca 5 minuter.
3. Skär paprikorna i ringar med kärnhus och allt (kärnorna är supergoda).
4. Skiva löken tunt och lägg i vatten ca 20 minuter. Det ger mildare ton. Skiva apelsiner och gurka.
5. Blanda alla grönsaker med dressingen och servera direkt.