Pauls tomatsås

Publicerat:
2016-09-26Tillagningstid:
Den här såsen fungerar lite som en schweizisk armékniv – den går att använda till allt när nöden är som störst.
Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök, finhackad
- 1stmorot, fintärnad
- 2stvitlöksklyftor, finhackade
- 1stpaprika, finhackad
- ½stchili, finhackad
- 2stlagerblad, färska och finhackade
- 3mskolivolja
- 1dlvitt vin
- 5kvist(ar)timjan
- 500gtomater, krossade
- salt och svartpeppar
Så lagar du
1. Värm upp en kastrull. Fräs lök, morot, vitlök, paprika, chili och lagerblad i olivolja utan att de tar färg i 30 min tills de blir mjuka och söta. Tillsätt vitt vin, timjan och tomat och sjud ytterligare 30 minuter.
2. Smaka av med salt och svartpeppar.