Pauls tomatsås

Pauls goda tomatsås

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här såsen fungerar lite som en schweizisk armékniv – den går att använda till allt när nöden är som störst.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök, finhackad
  • 1st
    morot, fintärnad
  • 2st
    vitlöksklyftor, finhackade
  • 1st
    paprika, finhackad
  • ½st
    chili, finhackad
  • 2st
    lagerblad, färska och finhackade
  • 3msk
    olivolja
  • 1dl
    vitt vin
  • 5kvist(ar)
    timjan
  • 500g
    tomater, krossade
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Värm upp en kastrull. Fräs lök, morot, vitlök, paprika, chili och lagerblad i olivolja utan att de tar färg i 30 min tills de blir mjuka och söta. Tillsätt vitt vin, timjan och tomat och sjud ytterligare 30 minuter.

2. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dela det här receptet med dina vänner!