Pav Bhaji – läcker indisk street food

Pav Bhaji med ris, koriander och en skiva bröd på en tallrik.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett kort och gott recept. Kryddsättningen fungerar och grytan görs på kort tid. Vad kan man mera begära av bra vegetarisk vardagsmat. Receptet är inskickat av Juuso Nurmi.

Ingredienser

4portioner

  • 3
    potatisar, kokta
  • 2dl
    blomkål, kokt
  • 1bit(ar)
    riven ingefära, ca 5 cm
  • 1msk
    garam masala, efter smak
  • 1msk
    spiskummin
  • 6klyfta(or)
    vitlök, finhackade
  • 3dl
    vatten
  • 75g
    smör
  • 3
    tomater, grovhackade
  • 50g
    gröna bönor, skurna i små bitar
  • 1-3
    lökar beroende på storlek, den råhackade löken blandas i den färdiga maten
  • 2dl
    färsk koriander, hackad
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Koka potatisen och blomkålen så att de kan mosas.

2. Fräs vitlök, ingefära, garam masala och spiskummin i smör, häll på vatten.

3. Blanda i tomaterna, de mosade grönsakerna och de råa bönorna.

4. Låt sjuda i några minuter, smaka av med salt och ev. peppar.

5. Tillsätt hackad lök och lite färsk koriander till varje portion.

6. Servera tillsammans med vitt bröd som du steker i olja några sekunder.

Dela det här receptet med dina vänner!