Pav Bhaji – läcker indisk street food

Publicerat:
2019-10-14Tillagningstid:
Ett kort och gott recept. Kryddsättningen fungerar och grytan görs på kort tid. Vad kan man mera begära av bra vegetarisk vardagsmat. Receptet är inskickat av Juuso Nurmi.
Ingredienser
4portioner
- 3potatisar, kokta
- 2dlblomkål, kokt
- 1bit(ar)riven ingefära, ca 5 cm
- 1mskgaram masala, efter smak
- 1mskspiskummin
- 6klyfta(or)vitlök, finhackade
- 3dlvatten
- 75gsmör
- 3tomater, grovhackade
- 50ggröna bönor, skurna i små bitar
- 1-3lökar beroende på storlek, den råhackade löken blandas i den färdiga maten
- 2dlfärsk koriander, hackad
- salt och peppar
Så lagar du
1. Koka potatisen och blomkålen så att de kan mosas.
2. Fräs vitlök, ingefära, garam masala och spiskummin i smör, häll på vatten.
3. Blanda i tomaterna, de mosade grönsakerna och de råa bönorna.
4. Låt sjuda i några minuter, smaka av med salt och ev. peppar.
5. Tillsätt hackad lök och lite färsk koriander till varje portion.
6. Servera tillsammans med vitt bröd som du steker i olja några sekunder.