Pavlova med färska bär

Maräng-, grädd- och jordgubbstårta serverad på bordduk med blåvita rutor, sommarlandskap syns suddigt i bakgrunden.

Publicerat:

Tillagningstid:

Klassisk australiensisk efterrätt, uppkallad efter en rysk ballerina.

Ingredienser

8portioner

  • 4
    ägg
  • 1nypa(or)
    salt
  • 250g
    socker
  • 2tsk
    potatis- eller maizenamjöl
  • 2tsk
    vitvinsvinäger
  • vaniljextrakt
  • färska bär (tex. jordgubbar)

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Lägg 4 äggvitor och en nypa salt i en bunke. Vispa tills det blir toppigt.

3. Häll i socker efterhand, vispa med elvisp tills det blir glansigt och tjockt.

4. Vänd i potatis- eller majsenamjöl.

5. Häll i vitvinsvinäger och lite vaniljextrakt.

6. Lägg i form (20 cm i diameter). När ugnen nått 180 grader: sänk till 150 grader och sätt in formen. Låt stå 30 min.

7. Sänk till 120 grader och låt stå 45 min. Stäng av ugnen. Låt stå tills ugnen blivit kall.

8. Vispa grädde och lägg på. Dekorera med valfria färska bär.

Dela det här receptet med dina vänner!