Pavlovabakelser

Publicerat:
2021-03-30Tillagningstid:
Klä på dig din läckraste stass, nu är det dags för final i Mellobaka med Daniel. Idag bakar vi festliga pavlovas för att matcha den högtidliga stämningen på. Pavlova är det optimala bakverket inför en praktfull och glittrande lördagskväll!
Ingredienser
4portioner
Maräng
- 2äggvitor
- 1 ½dlströsocker
- 1 knapptskmajsstärkelse
Garnering
- 3dlvispgrädde
- 1burk(ar)lemon curd
- färska hallon
- färska blåbär
- 6kiwifrukter
- mynta
Så lagar du
- Separera äggen. Se till att ingen gula hamnar bland vitan.
- Börja vispa äggvitorna tills det börjar bli ett ordentligt skum och tillsätt sedan sockret, lite i taget, samt majsstärkelsen.
- Vispa till en glansig maräng.
- Spritsa ut en botten på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda på 150 grader i 10 minuter och sänk sedan värmen till 100 grader och grädda ytterligare 15 minuter. Låt svalna.
- Bred på lemon curden och spritsa vispad grädde ovanpå.
- Dekorera med hallon, blåbär, och skivor av kiwifrukt, samt blad av mynta.