Peach melba

Peach melba

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4 st
    mogna persikor, skalade, halverade och ­kärnan borttagen
  • 2dl
    strösocker
  • 3dl
    vatten
  • ½st
    vaniljstång, delad på längden och urskrapad
  • 200 g
    frysta hallon
  • 1dl
    florsocker

Till servering:

    vaniljglass och färska hallon

      Så lagar du

      1. Koka upp strösocker, vatten och vanilj (stången och urskrapade frön), i en kastrull.

      2. Lägg ner persikohalvorna i kastrullen och täck med smörpapper. Låt persikorna sjuda på låg värme i ca 5-8 minuter. Låt dem svalna i lagen.

      3. Lyft upp persikorna försiktigt, spara lagen till saft eller som grund till en sorbet.

      4. Tina hallonen och mixa dem med florsockret. Sila såsen genom en finmaskig sil.

      5. Lägg persikobitarna i fyra djupa glas. Häll över hallonsåsen. Lägg en kula vaniljglass, garnera med färska hallon.

      Dela det här receptet med dina vänner!