Ingredienser
4portioner
- 4 stmogna persikor, skalade, halverade och kärnan borttagen
- 2dlströsocker
- 3dlvatten
- ½stvaniljstång, delad på längden och urskrapad
- 200 gfrysta hallon
- 1dlflorsocker
Till servering:
vaniljglass och färska hallon
Så lagar du
1. Koka upp strösocker, vatten och vanilj (stången och urskrapade frön), i en kastrull.
2. Lägg ner persikohalvorna i kastrullen och täck med smörpapper. Låt persikorna sjuda på låg värme i ca 5-8 minuter. Låt dem svalna i lagen.
3. Lyft upp persikorna försiktigt, spara lagen till saft eller som grund till en sorbet.
4. Tina hallonen och mixa dem med florsockret. Sila såsen genom en finmaskig sil.
5. Lägg persikobitarna i fyra djupa glas. Häll över hallonsåsen. Lägg en kula vaniljglass, garnera med färska hallon.