Peartini jellos

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 5mskabsolute pear eller annan klar päronsprit
- 2mskcitronsaft
- 2dlpäroncider (ej för söt)
- 1tskhonung
Plus
- 1 dl päroncider och 2 msk gelatinpulver
- eventuellt citronmelissblad
- strösocker och små päronskivor
Så lagar du
Lös ut gelatinpulvret i den lilla mängden päroncider och låt stå i ca 5 minuter.
Hetta försiktigt upp citronsaft, päroncider och honung i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner päroncidern med gelatin. Tillsätt päronspriten och låt stå i cirka 15 minuter.
Häll blandningen i en väl rengjord plastburk som är cirkaa 15 x 15 cm. Pensla eventuellt formen med lite neutral matolja först så lossar jellon lättare. Sätt på ett lock och ställ in i kylen i cirka 20 minuter.
Ta ut blandningen, lägg i små blad av citronmeliss och ställ tillbaka in i kylen. Låt stå tills jellon stelnat.
Stjälp upp jellon, det går enklast om du först lossar kanterna med en matkniv. Skär jellon i små munsbitar. Doppa dem i strösocker och garnera med små päronskivor. Servera på små skedar. Om du ska låta jellon en liten stund innan servering kan du doppa päronen i citronsaft först så att de inte missfärgas.