Peartini jellos

Peartini jellos

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 5msk
    absolute pear eller annan klar päronsprit
  • 2msk
    citronsaft
  • 2dl
    päroncider (ej för söt)
  • 1tsk
    honung

Plus

  • 1 dl päroncider och 2 msk gelatinpulver
  • eventuellt citronmelissblad
  • strösocker och små päronskivor

Så lagar du

Lös ut gelatinpulvret i den lilla mängden päroncider och låt stå i ca 5 minuter.

Hetta försiktigt upp citronsaft, päroncider och honung i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och rör ner päroncidern med gelatin. Tillsätt päronspriten och låt stå i cirka 15 minuter.

Häll blandningen i en väl rengjord plastburk som är cirkaa 15 x 15 cm. Pensla eventuellt formen med lite neutral matolja först så lossar jellon lättare. Sätt på ett lock och ställ in i kylen i cirka 20 minuter.

Ta ut blandningen, lägg i små blad av citronmeliss och ställ tillbaka in i kylen. Låt stå tills jellon stelnat.

Stjälp upp jellon, det går enklast om du först lossar kanterna med en matkniv. Skär jellon i små munsbitar. Doppa dem i strösocker och garnera med små päronskivor. Servera på små skedar. Om du ska låta jellon en liten stund innan servering kan du doppa päronen i citronsaft först så att de inte missfärgas.

Dela det här receptet med dina vänner!