Pecorinobollar i tomatsås

Ingredienser
4portioner
Pecorinobollar
- ¾dlhavregryn
- 1 ½ dlvatten
- 1tsksalt
- ½tsknymald svartpeppar
- 500gköttfärs
- 100gpecorino romano, finriven
- 1-2dlhackad basilika
Tomatsås
- 1stgul lök
- 1stvitlöksklyfta
- ½stchilifrukt
- 1-2stmorötter
- 1mskolivolja
- 1burk(ar)krossade tomater (400 g)
- ½tsksalt
- nymald svartpeppar
Tillbehör
- pasta eller ris
Så lagar du
1. Lägg havregrynen i vatten och låt svälla 10 minuter. Tillsätt salt, peppar, köttfärs, ost och basilika. Arbeta färsen en stund med träsked.
2. Gör tomatsås: Finhacka lök och vitlök. Ta bort kärnor och mellanväggar från chilin om du inte vill ha det så hett. Finhacka chilin. Skala och tärna morötterna. Fräs alltsammans i olivolja tills löken blir mjuk. Tillsätt tomaterna, salt och peppar och låt sjuda minst 10 minuter.
3. Forma 16 köttbollar. Lägg ner dem i tomatsåsen och låt sjuda 8–10 minuter under lock. Servera köttbollarna till pasta eller ris.