Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

8portioner

Botten

  • 100g
    pepparkakor
  • 50g
    smör

Fyllning

  • 3st
    ägg
  • 1 1/2dl
    strösocker
  • 2burk(ar)
    kesella
  • 1
    citron

Garnering

  • 1
    apelsin
  • 1dl
    vatten
  • 1/2dl
    strösocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smula pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Tryck ut och platta till smulorna i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter), gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter

3. Vispa ner sockret i äggen, tillsätt kesella och citronskalen. Rör samman. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min tills smeten stannat.

4. Strimla skalet från apelsinen och koka det i socker och vatten 5-10 min utan lock tills det blir en simmig lag. Lyft upp skalstrimlorna och garnera den avsvalnade cheescaken.

Dela det här receptet med dina vänner!