Ingredienser
8portioner
Botten
- 100gpepparkakor
- 50gsmör
Fyllning
- 3stägg
- 1 1/2dlströsocker
- 2burk(ar)kesella
- 1citron
Garnering
- 1apelsin
- 1dlvatten
- 1/2dlströsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smula pepparkakorna i en matberedare. Smält smöret och tillsätt det. Tryck ut och platta till smulorna i en form med löstagbar kant (24 cm i diameter), gärna med bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter
3. Vispa ner sockret i äggen, tillsätt kesella och citronskalen. Rör samman. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30-35 min tills smeten stannat.
4. Strimla skalet från apelsinen och koka det i socker och vatten 5-10 min utan lock tills det blir en simmig lag. Lyft upp skalstrimlorna och garnera den avsvalnade cheescaken.