Pepparkaksgrottor med lingon

Publicerat:
2021-11-24Tillagningstid:
Lingonens syrlighet tillsammans med julkryddorna blir en underbar smakkombo.
Ingredienser
50portioner
- 1,5dlströsocker
- 1,5tskbakpulver
- 4,5dlvetemjöl (270g)
- 2mskmajsstärkelse
- 2mskpepparkakskrydda
- 250gsmör, i bitar
- 0,5-1dllingonsylt
- småbrödsformar
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200°.
- Ställ ut småbrödsformar i papper på plåtar.
- Kör och blanda alla torra ingredienser i matberedare.
- Tillsätt smöret i bitar och kör ihop till en deg. Du kan också knåda samman allt med fingertopparna.
- Dela degen i fem bitar.
- Rulla bitarna till längder och skär i 10 bitar.
- Rulla till kulor och lägg i formarna.
- Gör en fördjupning mitt i kakan med fingertoppen och fyll med en klick lingonsylt.
- Grädda mitt i ugnen 12–15 minuter.