Pepparkakskladdkaka med lingongrädde

Publicerat:
2021-11-24Tillagningstid:
En otroligt lättbakad kaka, du rör bara ihop den i en kastrull. Kakan är helt glutenfri.
Ingredienser
10 - 12portioner
- 100gsmör
- 185gmörk choklad
- 1mskpepparkakskrydda
- 2dlströsocker
- 4ägg
Tillbehör
- florsocker
- vispgrädde
- ev. lingon
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200°.
- Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 20–23 cm i diameter.
- Smält smöret i en 2-literskastrull.
- Ta från värmen och tillsätt chokladen i bitar, rör tills den har smält.
- Tillsätt sockret och pepparkakskryddorna, vispa ner äggen ett i taget. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 12–15 minuter tills den stannat. I liten form kan tiden bli något längre.
- Ta ut och låt svalna, förvara sedan i kylskåp.
- Pudra eventuellt på lite florsocker. Servera med lättvispad grädde eventuellt med lite lingon i.