Pepparkaksrulle med lingonkräm

Pepparkaksrulle med lingonkräm

Publicerat:

Ingredienser

1portioner

  • 3st
    ägg
  • 1,5dl
    strösocker
  • 2dl
    vetemjöl
  • 1tsk
    ingefära
  • 2tsk
    kanel
  • 1tsk
    kryddnejlika
  • 1tsk
    kardemumma
  • 0,5tsk
    bikarbonat
  • 2msk
    filmjölk eller yoghurt
  • <br>

Fyllning:

  • 1burk(ar)
    kesella
  • 1 1/4dl
    lingonsylt

Så lagar du

Rulltårtan måste kallna innan fyllningen läggs på. Den går utmärkt att frysa och krämen kan gärna var lätt frusen vid serveringen. Ta fram den ur frysen och skiva den. Efter 20-30 min är krämen lagom tempererad i skivorna. Receptet räcker till en rulle.

<br><br>

1. Sätt ugnen på 250°. <br>

2. Vispa ägg och socker poröst.<br>

3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ner filmjölken.<br>

4. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.<br>

5. Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på papperet och lossa det försiktigt.<br>

6. Täck med en lätt fuktad handduk och låt den svalna.<br>

7. Blanda kesella och lingonsylt. Bred ut krämen på den kalla kakan. rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den ca 1/2 timme före serveringen och skär den i skivor.<br>

Dela det här receptet med dina vänner!