Ingredienser
1portioner
- 3stägg
- 1,5dlströsocker
- 2dlvetemjöl
- 1tskingefära
- 2tskkanel
- 1tskkryddnejlika
- 1tskkardemumma
- 0,5tskbikarbonat
- 2mskfilmjölk eller yoghurt
- <br>
Fyllning:
- 1burk(ar)kesella
- 1 1/4dllingonsylt
Så lagar du
Rulltårtan måste kallna innan fyllningen läggs på. Den går utmärkt att frysa och krämen kan gärna var lätt frusen vid serveringen. Ta fram den ur frysen och skiva den. Efter 20-30 min är krämen lagom tempererad i skivorna. Receptet räcker till en rulle.
<br><br>
1. Sätt ugnen på 250°. <br>
2. Vispa ägg och socker poröst.<br>
3. Blanda de torra ingredienserna väl. Rör ned dem i ägg- och sockerblandningen. Rör till sist ner filmjölken.<br>
4. Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.<br>
5. Sockra kakan på ytan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på papperet och lossa det försiktigt.<br>
6. Täck med en lätt fuktad handduk och låt den svalna.<br>
7. Blanda kesella och lingonsylt. Bred ut krämen på den kalla kakan. rulla ihop och lägg den i frysen. Ta fram den ca 1/2 timme före serveringen och skär den i skivor.<br>