Pepparrotssås

Publicerat:
2021-10-13Tillagningstid:
Denna sås passar inte bara till oxbringa utan också till knaperstekt fläsk, kyckling eller varför inte testa till en pocherad torsk.
Ingredienser
- 3dlvispgrädde (går att ersätta med laktosfri grädde)
- ½-1dlköttfond
- 3mskbeurre manié (blanda 3 msk mjöl med 3 msk smält smör – går att ersätta med majsstärkelse om du vill göra en glutenfri sås)
- 2-3dlfärsk pepparrot, riven
- salt, peppar och farinsocker, att smaka av med
Så lagar du
- Börja med att förbereda din fond.
- Koka upp grädden tillsammans med fonden i en kastrull.
- Tillsätt pepparroten. Låt koka på medeltemperatur i 5 minuter så att pepparroten kokar ur i såsen.
- Vispa ner beurre manié (smör och mjöl) och koka såsen tills den tjocknar. Låt sedan såsen sjuda 10 minuter. Rör då och då.
- Smaka av och krydda med salt och peppar och farinsocker.