Pepprig hjort med endiver och svartrötter

Pepprig hjort med endiver och svartrötter

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    hjortytterfilé
  • 2msk
    blandade pepparsorter
  • 0,5msk
    flingsalt
  • 2
    endiver
  • 1nypa(or)
    socker
  • 1dl
    vatten
  • 1dl
    rödvin
  • 1,5msk
    balsamvinäger
  • 1msk
    messmör
  • salt och peppar
  • 4
    svartrötter
  • 8
    färska champinjoner
  • 0,5
    hönsbuljongtärning
  • ruccola sallad

Så lagar du

1. Stöt pepparn och blanda med flingsalt. Rulla hjortfilén i kryddblandningen. Bryn den hel i stekpanna med lite smör och olja tills den fått en fin yta.

2. Stek sedan i ugn på 130 grader ca 30 minuter eller tills innertemperaturen är 55 grader. Ta ut ur ugnen och låt den vila en stund. (Om du föredrar ett mindre blodigt kött låt temperaturen stiga ytterligare några grader.)

3. Dela endiverna på längden och stek i smör och olja med snittsidan ner. Sockra, salta och peppra. Häll på vatten, vin, vinäger och messmör. Låt koka ner lite och smaka av med salt och peppar.

4. Skala svartrötterna och hyvla dem tunt med potatisskalaren. Lägg dem i kallt vatten så att de inte blir bruna.

5. Skiva champinjonerna. Stek svartrötter och champinjoner i smör och olja. Vänd ner ruccola strax före servering. Servera med hjort och endiver.

Dela det här receptet med dina vänner!