Ingredienser
beräknat på cirka 30 bullar beroende på storlek
- 8dlvetemjöl
- 5tskbakpulver
- 1tsksalt
- 1tsksocker
- 100grumstempererat smör
- 2dlmjölk
- 2dlgrädde
hela linfrön
pumpafrön
Så lagar du
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker så att det blir jämt fördelat. Fördela smöret jämt i mjölet. Använd gärna fingrarna. Det är viktigt att smöret är mjukt. Värm det gärna i mikrovågsugnen i några sekunder, men se till att det inte smälter.
Tillsätt mjölk och grädde. Rör ihop till en deg. Rulla till små bullar. Ha lite mjöl på händerna om det är för klibbigt. Rulla sconesen över lin- och pumpa frön. Det är viktigt att en färdig bulle rullas direkt i fröna, annars fastnar de inte.
Lägg sconesen på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i sexton minuter.
Servera tillsammans med en klick vispad crème fraîche och lemon curd.
<b>Tips:</b> Receptet är beräknat på fyra normalstora "sconeskakor" om du föredrar det framför mindre bullar.