Persisk saffransglass

Publicerat:
2020-12-04Tillagningstid:
Bastani är en favorit i Iran, saffransglass serverad med smörgåsrån. Detta är en förenklad variant gjort på färdig gräddglass med pistage. Lyxig dessert på nolltid!
Ingredienser
4portioner
- 500ggammeldags vaniljglass
- ½gsaffran
- ½tsksocker
- 1tskrosenvatten
- 1dlpistagenötter
- 2tskvatten
- smörgåsrån
Så lagar du
1. Mortla saffran med socker, häll över 2 teskedar ljummet vatten och låt stå i 20-30 minuter.
2. Rosta pistagenötterna snabbt i en torr stekpanna under omrörning, grovhacka och ställ åt sidan.
3. Låt glassen stå i rumstemperatur en stund tills den mjuknar. Lägg i en stor bunke och häll över saffransvattnet och rosenvatten. Vispa med en handvisp några sekunder tills allting blandas väl.
4. Smaka av och ha eventuellt i mer rosenvatten. Vänd i nötterna. Lägg glassen i en burk och ställ i frysen minst en timme tills den stelnar.
5. Servera gärna med smörgåsrån.