Peruansk quinoapaj

Publicerat:
2019-09-18Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 3dlquinoa, 250 g
- 6dlvatten
- 3potatisar
- ½dlolja
- 1½tsksalt
- svartpeppar
- 1röd paprika
- 200glagrad ost, riven
- 120grimmad, kokt skinka
- 5ägg
- några bladspenat
- 2broccoli
Dressing
- 1mskrödvinsvinäger
- 3mskolja
- 2tskingefära, finriven
- 2krmsalt
- 1krmsvartpeppar, nymalen
- 1dljordnötter, hackade
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skölj quinoan flera gånger i kallt vatten. Koka upp vattnet och häll i quinoa. Koka ca 15 minuter. Låt ånga av och svalna.
3. Skala och skiva potatisarna tunt. Stek dem mjuka i oljan. Lyft sedan upp dem till ett fat. Salta ca ½ tsk.
4. Skär av broccolistjälkarna och skala dem. Tärna dem fint. Strimla paprikan. Fräs alltsammans tills paprikan mjuknar. Lyft upp paprikabitarna. Blanda ner broccolibitarna och hälften av osten i quinoa tillsammans med 1 tsk salt och nymald svartpeppar.
5. Olja in en ugnsform mycket väl. Lägg i bitar av paprikan i botten på formen. Blanda ner äggen i quinoan. Fördela ett lager quinoa i formen. Lägg gärna på spenatblad. Dela upp den sparade osten i tre delar: Lägg på 1/3 av osten sedan potatisen, 1/3 av osten och sedan skinkskivorna och sedan resten av osten. Fördela quinoa över och tryck sedan ner resten av paprikabitarna.
6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
7. Skär pajen i bitar och servera med broccoli.
Ingefärsdoftande broccoli
1. Dela broccolin i buketter. Koka dem i saltat vatten ca 3 minuter.
2. Blanda vinäger, olja och riven ingefära, salt och peppar till en dressing.
3. Häll det över de nykokta broccolibuketterna och strö sedan på jordnötterna.