Pesto på basilika och grönkål med brödsmulor

Publicerat:
2019-09-12Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2dlgrönkål, finhackad
- 1dlbasilika
- 1dlströbröd eller gammalt bröd
- 1dlost, riven och lagrad
- 2klyfta(or)vitlök, skalade och rivna
- ½dlvatten
- 1dlolivolja
- 1nypa(or)salt
Så lagar du
1. Mixa alla ingredienser utom olivoljan tills du får din pesto så grov eller krämig som du vill ha den.
2. Rör ner olivolja tills du får den konsistens du vill ha, tjockare eller lösare.
3. Smaka av med salt.
4. Förvara peston i frysen eller i en burk i kylen. Har du den i kylen så se till att ytan alltid är täckt med olivolja, så håller den väldigt länge.
Tips
Mixa aldrig olivolja! Första gången jag gjorde en majonnäs använde jag en mixer och olivolja. Den blev magiskt fin men smakade fruktansvärt illa! Bittert så det skrek om det. För att i oliver finns ett ämne som smakar bittert, som ger oliver dess karaktär. Bra så, men när man mixar den så slås dessa ämnen itu och bitterheten förstärks tusenfalt – vilket fördärv!