Ingredienser
- 400 gfärsk tagliatelle eller tagliolini
- 150 gspritade bondbönor
- 75 griven pecorino eller annan lagrad ost t ex västerbotten eller en lagrad getost
- 1stvitlöksklyfta
- några korn grovt salt
- ¾dlolivolja
- rivet skal från ½ citron
Så lagar du
1. Ta ur bönorna ur skidan. Koka upp vatten i en kastrull, lägg i bondbönorna och koka dem i 5 minuter. Låt dem svalna lite innan du tar ur dem ur sina skal.
2. Lägg vitlök och salt i en mortel och mortla till en smet. Lägg i bondbönorna och mosa dem ordentligt. Blanda ner riven ost, mynta och tillsätt tillslut olivolja tills du får en jämn slät smet. Smaka av med salt, peppar och riven citron.
3. Koka pastan efter anvisningarna på paketet. Ta undan lite av kokvattnet innan du häller av pastan. Blanda pastan med pesto och några skedar kokvatten. Servera meddetsamma med lite riven ost.