Ingredienser
4portioner
Pestocheesecake
- 50gsmör
- 100 gBretonkex
- 1tskvallmofrön
- 1 tsksesamfrön
- 2½stgelatinblad
- 200gphiladelphiaost
- 20stfinhackade basilikablad
- 2mskfinhackade pinjenötter
- 2-3 mskriven parmesan
- 2mskolivolja
- 1dlgrädde
Paprikamarmelad
- 3ströda paprikor
- 1-2stfärska röda chilifrukter
- 3½dlvatten
- 1½dlströsocker
- ½stcitron, saft och zest
- 1mskhonung
Så lagar du
1. Smält smöret. Smula kexen fint och blanda ner dom i smöret tillsammans med vallmofrön och sesamfrön. Pressa ner några matskedar i botten av varje glas och ställ kallt.
2. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten.
3. Blanda philadelphiaost med finhackade basilikaplad, pinjenötter, parmesan och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
4. Värm grädden. Krama ur gelatinbladet och smält I den varma grädden. Låt svalna något och vänd ner i krämen.
5. Häll eller spritsa blandningen över kexen. Bred den jämnt. Låt stå kallt i ca 1 - 2 timmar. Garnera med marmeladen.
6. Kärna ur paprikorna och chilifrukterna och skär dom i bitar. Lägg dom i en kastrull och koka dom i vattnet i ca 15 minuter.
7. Mixa till en slät puré med en stavmixer och tillsätt socker, citronsaft och salt. Låt koka i ca 20 minuter tills du har en någorlunda tjock marmelad som håller för marmeladprov. Rör ner honungen.
8. Lägg upp i små glasburkar och låt svalna.