Pestopasta

Pestopasta

Ingredienser

10portioner

10 portioner på buffé

  • 500 g
    pasta
  • 50 g
    pinjenötter
  • 1kruk(or)
    färsk basilika
  • 2dl
    finriven parmesanost
  • 3/4 dl
    olivolja
  • 1st
    vitlöksklyfta
  • 1tsk
    salt
  • 1/2 tsk
    nymald svartpeppar

Så lagar du

1. Rosta pinjenötterna i en torr medelvarm stekpanna. Passa noga så att de inte bränns.

2. Finfördela basilikabladen och nötterna med mixerstav eller i matberedare. Tillsätt osten, oljan, pressad vitlök, salt och peppar.

3. Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningen. Häll av vattnet i durkslag och låt pastan rinna av. Häll tillbaks i kastrullen och blanda ner peston. Den kan serveras både varm och kall.

Dela det här receptet med dina vänner!