Pestostekt kyckling med norrländsk ”risotto”

Publicerat:
2015-12-15Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 4stbröst eller lårklubbor av majskyckling med skinn
- 1tsksalt
- 1krmnymalen svartpeppar
Pesto
- 1kruk(or)basilika
- 1klyfta(or)vitlök
- 25gsötmandel
- 1dlfinriven parmesanost
- 1/2dlolivolja
Norrländsk ”risotto”
- 3dlkorngryn eller matvete
- grönsaksbuljong från tärning
- 2msksmör
- en rejäl näve ruccola
- 2sttomater
- 1dlfinriven parmesan eller annan smakrik ost
- 1dlfrysta lingon, tinade
- (salt och peppar)
Så lagar du
1. Pestokyckling: Sätt ugnen på 200°. Salta och peppra kycklingklubborna runt om. Kör basilika, pressad vitlök, mandel och riven ost till mos i matberedare. Tillsätt oljan medan maskinen går till en grön pasta.
2. Lyft upp skinnet på kycklingdelarna och fördela peston, lägg tillbaka skinnet och tryck till i kanterna. Stek kycklingen i mitten av ugnen 25-30 minuter till 75-80° innertemperatur.
3. Risotto: Koka korngryn eller matvete i buljong enligt anvisning på paketet. Grovhacka ruccolan, dela tomaterna, kärna ur dem och skär i tärningar. Blanda grynen med smör, ruccola, tomater, ost och lingon, smaka eventuellt av med salt och peppar.
4. Servera ”risotton” med nystekt kyckling, och ös eventuellt lite av kycklingskyn över köttet.