Ingredienser
7portioner
- ½stananas (tärnad)
- 1 ½ dlsocker
- 3stpassionsfrukter
- 1stlime
- 2mskmalibu-rom
Kokosmousse (görs dagen innan)
- ¾dlkokosmjölk
- ¾dlgrädde
- 100 gvit choklad
- ½stgelatinblad
- 1 ¼ dlgrädde
- 1mskmalibu-rom
Dekoration:
Mörk choklad
Kokos
Så lagar du
Karamelliserad ananas:
Smält sockret till en gyllenbrun färg, ha i ananasen och passions frukt, lime och malibu rom och låt koka, ta bort från plattan innan ananasen blir för mjuk.
Kokosmousse:
Koka kokosmjölk och grädde och häll det över chokladen, låt stå någon minut.
Ha sedan i gelatinblad och mixa slät med en handmixer. Sist mixar du i den sista grädden och stoppar in i kyl och låt stå och svälla över natten.
Nästa dag tar du ut den från kylen och vispar upp med elvisp tills du fått samma textur som vanlig vispgrädde, men va försiktig så den ej vispas för länge.
Dekoration:
Rosta kokos i ugnen och låt svalna.
Smält choklad och bre ut tunt på bakplåtspapper och strö på kokos och in i frys. När du är redo att dekorera bryter du chokladflarn och sticker i desserten.