Piña Colada

Piña Colada

Publicerat:

Ingredienser

7portioner

  • ½st
    ananas (tärnad)
  • 1 ½ dl
    socker
  • 3st
    passionsfrukter
  • 1st
    lime
  • 2msk
    malibu-rom

Kokosmousse (görs dagen innan)

  • ¾dl
    kokosmjölk
  • ¾dl
    grädde
  • 100 g
    vit choklad
  • ½st
    gelatinblad
  • 1 ¼ dl
    grädde
  • 1msk
    malibu-rom

Dekoration:

    Mörk choklad

      Kokos

        Så lagar du

        Karamelliserad ananas:

        Smält sockret till en gyllenbrun färg, ha i ananasen och passions frukt, lime och malibu rom och låt koka, ta bort från plattan innan ananasen blir för mjuk.

        Kokosmousse:

        Koka kokosmjölk och grädde och häll det över chokladen, låt stå någon minut.

        Ha sedan i gelatinblad och mixa slät med en handmixer. Sist mixar du i den sista grädden och stoppar in i kyl och låt stå och svälla över natten.

        Nästa dag tar du ut den från kylen och vispar upp med elvisp tills du fått samma textur som vanlig vispgrädde, men va försiktig så den ej vispas för länge.

        Dekoration:

        Rosta kokos i ugnen och låt svalna.

        Smält choklad och bre ut tunt på bakplåtspapper och strö på kokos och in i frys. När du är redo att dekorera bryter du chokladflarn och sticker i desserten.

        Dela det här receptet med dina vänner!