Picklad gurksallad med Pimiento de Padron-chili

Publicerat:
2023-02-27Om du är osäker på hur stark chilin är kan du provsmaka eller sätta lite chili på tungan. Toppen är mildast så det lönar sig att provsmaka en annan del av frukten.
Toleransnivån för chili ökar om du äter den regelbundet.
Capsaicin är det verksamma ämnet i chili, det används också i liniment, som hjälper mot muskelvärk.
Ingredienser
- 1ststor gurka
- 1sturkärnad Pimiento de padron-chili, grovhackad
- 1stgul paprika, grovhackad
- 1kruk(or)persilja (ca 50g) hackad
- 1 halvströdlök, finhackad
- 2mskvitvinsvinäger
- 1mskolivolja
- 1msksesamolja
- 1tsksalt (+ lite flingsalt att justera sältan på slutet)
- 1tsksocker
- 1mskrostade sesamfrön, vita och svarta
Så lagar du
- Hyvla gurkan på längden med en osthyvel och lägg skivorna i en bunke.
- Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan bunke och häll dem sedan över gurkskivorna och blanda om.
Klart!