Picklad gurksallad med Pimiento de Padron-chili

I en svart skål är en färgrik sallad med tunna skivor gurka, hackad gul paprika, rödlök och sesamfrön.

Publicerat:

Om du är osäker på hur stark chilin är kan du provsmaka eller sätta lite chili på tungan. Toppen är mildast så det lönar sig att provsmaka en annan del av frukten. Toleransnivån för chili ökar om du äter den regelbundet. Capsaicin är det verksamma ämnet i chili, det används också i liniment, som hjälper mot muskelvärk.

Ingredienser

  • 1st
    stor gurka
  • 1st
    urkärnad Pimiento de padron-chili, grovhackad
  • 1st
    gul paprika, grovhackad
  • 1kruk(or)
    persilja (ca 50g) hackad
  • 1 halvst
    rödlök, finhackad
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 1msk
    olivolja
  • 1msk
    sesamolja
  • 1tsk
    salt (+ lite flingsalt att justera sältan på slutet)
  • 1tsk
    socker
  • 1msk
    rostade sesamfrön, vita och svarta

Så lagar du

 

  1. Hyvla gurkan på längden med en osthyvel och lägg skivorna i en bunke.
     
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna i en annan bunke och häll dem sedan över gurkskivorna och blanda om. 
    Klart!

 

Dela det här receptet med dina vänner!