Ingredienser
8portioner
- 3stsmå till medelstora silverlökar
- 6dlvatten
- ½dlättika 12%
- 2dlsocker
- 200gmandelpotatis
- ½dlolivolja
- 1tsksmör
- salt
- 100grökt sidfläsk
- 2kvist(ar)rosmarin
Så lagar du
Skala silverlöken och dela dom en gång på längden.
Plocka försiktigt isär löken så att du får ut små skålar av löken.
Koka samman vatten, ättika och socker. Låt lagen svalna och lägg sedan i lökskålarna.
Dom får gärna dra ett par timmar eller över natten.
Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och vispa sedan potatisen klumpfri. Fortsätt att vispa medan du häller i olivoljan och smöret. Smaka av med salt.
Skär ner det rökta sidfläsket i små tärningar och stek det sedan knaprigt tillsammans med rosmarinen.
Servera de picklade lökskålarna fyllda med potatispurén och toppade med lite knaperstekt sidfläsk.