Picklad silverlök med potatis och rökt sidfläsk

Picklad silverlök med potatis och rökt sidfläsk

Ingredienser

8portioner

  • 3st
    små till medelstora silverlökar
  • 6dl
    vatten
  • ½dl
    ättika 12%
  • 2dl
    socker
  • 200g
    mandelpotatis
  • ½dl
    olivolja
  • 1tsk
    smör
  • salt
  • 100g
    rökt sidfläsk
  • 2kvist(ar)
    rosmarin

Så lagar du

Skala silverlöken och dela dom en gång på längden.

Plocka försiktigt isär löken så att du får ut små skålar av löken.

Koka samman vatten, ättika och socker. Låt lagen svalna och lägg sedan i lökskålarna.

Dom får gärna dra ett par timmar eller över natten.

Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och vispa sedan potatisen klumpfri. Fortsätt att vispa medan du häller i olivoljan och smöret. Smaka av med salt.

Skär ner det rökta sidfläsket i små tärningar och stek det sedan knaprigt tillsammans med rosmarinen.

Servera de picklade lökskålarna fyllda med potatispurén och toppade med lite knaperstekt sidfläsk.

Dela det här receptet med dina vänner!