Picklad vit sparris

Publicerat:
2017-04-27Tillagningstid:
En härligt syrlig sparris som passar fint till dina vårmiddagar. Observera att syrningen tar ca 2 timmar.
Ingredienser
4portioner
- 400gfärsk vit sparris (2 sparrisar per person)
- 2dlvatten
- 1dlvitvinsvinäger
- 3msksocker
- ½tsksalt
Så lagar du
4 portioner som tillbehör
1. Koka upp vatten, vinäger, socker och salt tills allt löst sig. Låt svalna och ställ kallt.
2. Skala sparrisarna väl med en potatisskalare. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt sparrisarna när vattnet kokar och koka 3-4 minuter.
3. Häll av sparrisen och lägg ner dem varma i den kylskåpskalla lagen. Ställ åt sidan – gärna i kylen. Låt sparrisarna marineras i cirka 1-2 timmar.
4. Ta upp sparrisarna ur lagen och lägg på ett uppläggningsfat.
5. Slå över brynt smör eller olivolja, riv över parmesan och strö över rostade mandelspån.