Picklande grönsaker med curry

Picklande grönsaker med curry

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    medelstor morot
  • 1st
    liten kålrot
  • 1st
    liten blomkål
  • 4dl
    vatten
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    ättiksprit 12%
  • 1krm
    salt
  • 1tsk
    curry
  • 1krm
    gurkmeja
  • 2tsk
    potatismjöl

Så lagar du

1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt, curry samt gurkmeja i en kastrull.

2. Ansa och skär moroten samt kålroten i små tärningar, blomkålen skärs ner i små kronor.

3. Lägg moroten samt kålroten i den kokande lagen, låt småkoka i ca 8-10 minuter, lägg i blomkålen. Koka ytterligare ca 2 minuter

4. Rör ut potatismjölet i lite vatten, ta av kastrullen från värmen och häll redningen i en fin stråle under omrörning.

5. Ställ tillbaka på värmen och låt koka upp, avbryt när första bubblan syns.

6. Häll upp i glasburk.

Tips:

Glasburkarna steriliseras genom att ställa in dem i 150 grader varm ugn i cirka 15 minuter.

Dela det här receptet med dina vänner!