Ingredienser
4portioner
- 1stmedelstor morot
- 1stliten kålrot
- 1stliten blomkål
- 4dlvatten
- 1dlsocker
- 1dlättiksprit 12%
- 1krmsalt
- 1tskcurry
- 1krmgurkmeja
- 2tskpotatismjöl
Så lagar du
1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit, salt, curry samt gurkmeja i en kastrull.
2. Ansa och skär moroten samt kålroten i små tärningar, blomkålen skärs ner i små kronor.
3. Lägg moroten samt kålroten i den kokande lagen, låt småkoka i ca 8-10 minuter, lägg i blomkålen. Koka ytterligare ca 2 minuter
4. Rör ut potatismjölet i lite vatten, ta av kastrullen från värmen och häll redningen i en fin stråle under omrörning.
5. Ställ tillbaka på värmen och låt koka upp, avbryt när första bubblan syns.
6. Häll upp i glasburk.
Tips:
Glasburkarna steriliseras genom att ställa in dem i 150 grader varm ugn i cirka 15 minuter.